• info@clr.al
 • +355 69 470 2057

TV “SCAN“, Puna e denjë në Shqipëri”, Studimi: Cila është hapësira që zë në programet e subjekteve kryesore politike

TV “SCAN“, Puna e denjë në Shqipëri”, Studimi: Cila është hapësira që zë në programet e subjekteve kryesore politike

“Qendra Për Të Drejtat e Punëtorëve është duke kryer një proces monitorimi në kuadër të fushatës zgjedhore duke patur si qëllim vlerësimin e përfshirjes së punës së denjë në programet e partive politike parlamentare. Nga hulumtimi i këtyre programeve nuk vërehet në asnjërën prej tyre detyrimet që rrjedhin nga marrëveshja e firmosur  me organizatën ndërkombëtare të punës, ILO.

Sipas ILO, “puna e denjë” është një ndër çështjet më të rëndësishme për vendet në zhvillim, e cila duhet të reflektohet në qeverisje. “Puna e denjë” është një detyrim kontraktual i dyfishtë për shtetin shqiptar. Këto detyrime rrjedhin nga anëtarësimi i Shqipërisë në ILO dhe ratifikimi i konventave bazë të saj. Njëkohësisht, Shqipëria ka ratifikuar dhe rezolutën e OKB, mbi “Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm ”.

Organizimet politike që marrin pjesë në garën elektorale parlametare duhet të kenë pjesë të programit të tyre trajtimin e 4 komponentëve të “punës së denjë”:

 1. Të drejtat e punëmarrësve
 2. Politikat e punësimit
 3. Mbrojtja shoqërore
 4. Dialogu social

Por nga monitorimi i bërë nga CLRSD deri në datën 1 maj 2017, në të gjitha programet politike të partive përfshihet trajtimi i gjerë i politikave të punësimit dhe të mbrojtjes shoqërore, por nuk përfshihen komponentët e dialogut social dhe të drejtat e punëmarrësve.

Më konkretisht, LSI është e vetmja parti që i përfshin elementët e të drejtave të punëmarrësve. Asnjëra nga partitë nuk trajton çështjet e dialogut social (trepalësh), duke vënë re se çdo parti ka vendosur fokusin në zbutjen e tensioneve shoqërore dhe promovimin e punësimit.

“Puna e denjë në Shqipëri”! Studimi: Cila është hapësira që zë në programet e subjekteve kryesore politike

7 thoughts on “TV “SCAN“, Puna e denjë në Shqipëri”, Studimi: Cila është hapësira që zë në programet e subjekteve kryesore politike”

 1. Çok yararlı bi yazı olmuş hocam teşekkür ederim .Sizin yazılarınızı beğenerek okuyorum elinize sağlık.

 2. Sitenizin tasarımı da içerikleriniz de harika, özellikle içerikleri adım adım görsellerle desteklemeniz çok başarılı emeğinize sağlık.

 3. Daha önce araştırıp pek Türkçe kaynak bulamadığım sorundu Elinize sağlık eminim arayan çok kişi vardır.

 4. kamu maas says:

  gerçekten çok yararlı bi konu teşekkürler

 5. Çok yararlı bir makale olmuş. Severek takip ediyorum. Teşekkür ederim.

 6. ¿Cómo debería manejar esto una pareja una vez que descubren que su cónyuge les está engañando? Si un marido debe perdonar a su esposa por su traición es un tema que vale la pena discutir. https://www.xtmove.com/es/how-find-out-my-wife-deleted-call-logs-without-knowledge/

 7. Reginat says:

  Very informative and funny! For further reading, check out: DISCOVER HERE. What’s your take?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?