• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

Rreziku, MIE do të mbyllë grykat e galerive të minierave në të gjithë vendin – Procesi përfundon brenda 5 muajsh

Rreziku, MIE do të mbyllë grykat e galerive të minierave në të gjithë vendin – Procesi përfundon brenda 5 muajsh

Grykët e galerive të minierave që nuk janë më në shfrytëzim do të mbyllen në të gjithë vendin brenda pak muajsh. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka hapur procedurat për punimet e nevojshme për këtë proces.

Punimet mund të kushtojnë deri në 71 milionë lekë, ndërkohë që afatet kohore parashikojnë përfundimin brenda 5 muajve nga data e lidhjes së kontratës me operatorin ekonomik fitues.

Galeritë e hapura janë bërë shkak aksidentesh të shumta dhe me viktima, ku banorët e zonave përreth futen në miniera për të nxjerrë skrap apo për të mbledhur minerale të pashfrytëzuara.

Pjesa më e madhe e grykave të galerive do të mbyllet me mur guri e llaç çimento, ndërkohë që fillimisht procesi do të bëhet për galeritë në Tiranë-Memaliaj, Korçë dhe Pogradec-Prrenjas. Procesi do të shoqërohet nga punimet për mbjelljen e sipërfaqes përreth me fidanë dhe krijimin e zonave të pyllëzuara me pemë karakteristike të zonës.

Në total parashikohet të ndërhyhet në mbi 200 punime minerare si galeri, depo të lëndëve plasëse, oxhaqe, pusëza, etj. (SCAN)

4 thoughts on “Rreziku, MIE do të mbyllë grykat e galerive të minierave në të gjithë vendin – Procesi përfundon brenda 5 muajsh”

  1. Dzięki programowi monitorowania rodziców rodzice mogą zwracać uwagę na czynności wykonywane przez ich dzieci na telefonie komórkowym oraz łatwiej i wygodniej monitorować wiadomości WhatsApp. Aplikacja działa cicho w tle urządzenia docelowego, nagrywając wiadomości konwersacyjne, emotikony, pliki multimedialne, zdjęcia i filmy. Dotyczy każdego urządzenia z systemem Android i iOS. https://www.xtmove.com/pl/how-to-track-and-read-someones-whatsapp-messages-calls-location/

  2. Great blog.Really thank you! Really Great.

  3. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

  4. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?