• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

Statusi i minatorit, Përparim Spahiu paraqet nismën në Kuvend

Statusi i minatorit, Përparim Spahiu paraqet nismën në Kuvend

Një projektligj mbi statusin e minatorit i propozuar që në legjislaturën e kaluar nga deputeti i Lëvizjes Socialiste për integrim Përparim Spahiu, synon të rrisë pagën minimale për këtë kategori dhe të ulë vite e daljes në pension.

“Paga e punonjësve përcaktohet nga kontrata e punës. Pra, në asnjë rast, projektligji parashikon që kjo të mos jetë më pak se 200 përqind e pagës minimale në shkallë vendi. Ndërsa sa i takon pensionit , ky të jetë jo më pak se 131 përqind se paga minimale zyrtare”, tha Përparim Spahiu, deputet LSI.

Projektligji parashikon edhe rritjen e mbështjes sociale për minatorët dhe ish-minatorët. Në industrinë e minierave në Shqipëri deri në vitet ‘90 kanë qenë të punësuar mbi 40 persona. Efektet financiare, sipas zotit Spahiu, do të përballohet nga shtimi i kontributeve dhe buxheti i shtetit.

“Për çdo person do të paguhet kontribut shtesë në masën 5 përqind të pagës bruto për efekt kontributi. Kontributi shtesë do të paguhet në masën 2 përqind nga punëmarrësi dhe 3 përqind nga punëdhënësi. Diferenca ndërmjet efektit financiar të këtij ligji deri në plotësimin e moshës së përfituesve do të përballohen nga buxheti i shtetit”, tha deputeti i LSI.

Komisioni parlamentare i çështjeve sociale vendosi që projektligji të shkojë në qeveri për të diskutuar mbi çështjet financiare dhe vetëm pasi të vijë përgjigja e Ekzekutivit, që kërkon rreth një muaj mund të nisë shqyrtimi në Kuvend.

2 thoughts on “Statusi i minatorit, Përparim Spahiu paraqet nismën në Kuvend”

  1. In order to completely clear your doubts, you can find out if your husband is cheating on you in real life in several ways, and assess what specific evidence you have before suspecting the other person is cheating. https://www.xtmove.com/how-to-track-my-husband-phone-calls-and-texts-find-signs-of-husband-infidelity/

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?