• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

Ndryshon struktura e punësimit, zhvendoset nga bujqësia te shërbimet

Ndryshon struktura e punësimit, zhvendoset nga bujqësia te shërbimet

Bie pesha e bujqësisë në punësim. Të dhënat e Institutit të Statistikave tregojnë se gjatë 2018-ës, në bujqësi rezultonin të punësuar 37.4% totalit të të punësuarve në vend nga 38.2% që ishte një vit më parë.

INSTAT konstaton se struktura e punësimit sipas sektorëve u zhvendos nga bujqësia te shërbimet dhe prodhimi.

Gjatë vitit të kaluar, sektori i tregtisë dhe shërbimeve zuri 25.7% të të punësuarve gjithsej, me 0.7% rritje në krahasim me vitin 2017.

Pesha e sektorit të prodhimit shënoi gjithashtu rritje në strukturën e punësimit. Më 2018 të punësuarit në fabrika zunë 10.6% të totalit nga 10.1% një vit më parë. Sektori i ndërtimit po reflekton ekspansionin edhe në punësim teksa zuri 7% të totalit.

Rënie të peshës në totalin e të punësuarve patën sektorët e industrisë dhe të administrimit publik.

3 thoughts on “Ndryshon struktura e punësimit, zhvendoset nga bujqësia te shërbimet”

  1. undress vio says:

    I am so grateful for your blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

  2. When taking pictures with a mobile phone or tablet computer, you need to turn on the GPS positioning service function of the device, otherwise the mobile phone cannot be positioned.

  3. Locate through the “Find My Mobile” system software that comes with the phone, or through third – Party mobile phone number locating software. https://www.mycellspy.com/tutorials/how-find-my-partner-phone-activity-on-my-phone/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?