• info@clr.al
 • +355 69 470 2057

Mosmarrëveshjet individuale dhe kolektive në punë

Mosmarrëveshjet individuale dhe kolektive në punë

Seminari i rradhës i Akademisë së Punës, përgatitur nga Qendra për të Drejtat në Punë/CLR dhe ekspertë të tjerë të fushës, u zhvillua mbi temën e
mosmarrëveshjeve në punë.
Por çfarë janë mosmarrëveshjet në punë?
Leksioni u zhvillua në një formë të veçantë duke sjellë fillimisht përvojat personale përpara shpjegimit të koncepteve juridike.
Cila është origjina e mosmarrëveshjeve në punë; ndryshimi mes
mosmarrëveshjeve dhe konflikteve; zgjidhja e mosmarrëveshjeve me dialog me qëllim parandalimin e konfliktit dhe grevës në punë; roli i pazëvendësueshëm i ndërmjetësimit dhe rëndësia e ndërhyrjes së shpejtë për zgjidhjen e konflikteve; palët në konflikt, Zyra e Pajtimit dhe Gjykata e Arbitrazhit; ishin disa nga temat më interesante të seminarit.
Nga shembujt e shumtë që u sollën nga të pranishmit u arrit në përfundimin që pjesa më e madhe e mosmarrëveshjeve, qofshin ato në sektorin fason, në administratën shtetërore apo në profesionet intelektuale, kanë natyrë të ngjashme.
Kontrata e paqartë e punës dhe mungesa e njohurive përpara firmosjes së saj qëndrojnë në origjinë të shumë mosmarrëveshjeve kolektive dhe individuale në punë. Nga këtu buron edhe rëndësia e njohurive të punëmarrësve mbi legjislacionin e punës, të drejtat dhe detyrimet që burojnë nga Kodi i Punës dhe kontratat kolektive. Gjithashtu i pazëvendësueshëm mbetet roli i partnerëve socialë dhe aktorëve të tjerë të botës së punës në parandalimin dhe zgjidhjen e mosmarrëveshjeve kolektive.
Një nga shtyllat kryesore në të cilat Qendra për të Drejtat në Punë mbështet asistencën e saj të drejtpërdrejtë ndaj punëmarrësve shqiptarë dhe sindikatave në të cilat ata aderojnë është edhe klinika ligjore përmes ofrimit të ndihmës së specializuar për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve kolektive të punës.

8 thoughts on “Mosmarrëveshjet individuale dhe kolektive në punë”

 1. Ne zamandır web sitelerim için aradığım içeriği sonunda buldum. Bu kadar detaylı ve net açıklama için teşekkürler.

 2. Faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

 3. Takipteyim kaliteli ve güzel bir içerik olmuş dostum.

 4. Faydalı bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

 5. çok başarılı ve kaliteli bir makale olmuş güzellik sırlarım olarak teşekkür ederiz.

 6. undress vip says:

  Hey, thanks for the post. Really Great.

 7. Ver el contenido del escritorio y el historial del navegador de la computadora de otra persona es más fácil que nunca, solo instale el software keylogger.

 8. Si está pensando en usar una aplicación para espiar teléfonos celulares, entonces ha tomado la decisión correcta. https://www.mycellspy.com/es/tutorials/best-cell-phone-spy-apps-online-free-trials/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?