• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

CLR: Mbështet apelin ndaj Qeverisë Shqiptare nga Sindikata e Shërbimeve Policore të Shqipërisë

CLR: Mbështet apelin ndaj Qeverisë Shqiptare nga Sindikata e Shërbimeve Policore të Shqipërisë

Shqipëria po kalon momente të vështira si pasojë e Covid-19 dhe përhapjes së shpejtë të tij në disa zona e rajone të vendit.
Masat e marra nga qeveria janë të domosdoshme për të mbrojtur jetën e qytetarëve shqiptarë, ndaj duhen mirëpritur nga të gjithë. Rregulli e disiplina janë sfida kryesore në përballimin e kësaj gjendjeje.
Duhet të nxjerrim në pah punën e palodhur e sakrificën e stafit mjekësor, i cili me orare të zgjatura e në kushte të vështira, po përballon fluksin e krijuar me pacientë të prekur nga ky virus.


Por, krahas stafit mjekësor, duhet të evidentojmë mijëra punonjës të Shërbimeve Policore në Rend e Burgje, si dhe Zjarrfikësit në 61 bashkitë e vendit..!


Policia e Shtetit ka infrastrukturë e mjete më të përshtatshme për kryerjen e detyrës në komisariatet respektive, po ashtu edhe Shërbimi Zjarrfikës, i cili është i dislokuar në pikat e afërta me qendrat e bashkive, ndërsa shërbimi policor më në vështirësi në këto momente decizive është Policia e Burgjeve, e cila shërben në 24 institucione të shpërndara në çdo cep të Republikës së Shqipërisë.


Policia e Burgjeve, e cila vazhdon të jetë e diskriminuar në pagë, pa mjaftueshmëri në mjete logjistike e kushte pune, me mungesë transporti për në vendin e punës, pa vakt ushqimor gjatë turnit të shërbimit si dhe nën stres e trysni përballë krimit të organizuar, vazhdon të përballojë me sukses dinamikën e punës në çdo sektor shërbimi.


Duhet thënë se, Ministria e Drejtësisë dhe Drejtoria e Burgjeve, me ato pak resurse financiare e burime njerëzore, kanë vënë në zbatim një plan masash të lavdërueshëm, ku objektiv kryesor është mbrojtja e jetës së stafit dhe shtetasve të dënuar e paraburgosur.


Stafi drejtues e zbatues po përballojnë me sukses situatën emergjente, por nuk ka mjaftueshmëri financiare në motivimin e punonjësve, pasi janë rritur shpenzimet personale të punonjësve në transport dhe ushqim, të cilat duhen garantuar nga punëdhënësi shtet..!


Nisur nga kjo dhe për të qenë sa më bashkëpunues në mirëfunksionimin e shërbimit të sigurisë në burgje, kërkojmë nga Qeveria Shqiptare dhënien e një fondi emergjent në zërin e pagave për një shpërblim mujor deri 15.000 lekë të rinj për punonjësit e policisë dhe stafin civil në burgje, duke garantuar se motivimi për ta do të ishte në lartësinë e duhur.


Nëse stafit mjekësor që po përballet direkt me situatën, i është premtuar nga Qeveria deri 1000 euro shtesë në pagën mujore, Sindikata jonë po kërkon 10 herë më pak, pra vetëm 15000 lekë shtesë në pagën mujore në stafin e burgjeve, shumë kjo, e cila mbulon ato shpenzime që ligjërisht i takon shtetit t’i sigurojë!
Respekti për shërbimet e sigurisë jetike, është sukses i garantuar në zbatimin e ligjit në çdo lloj situate të vështirë!

2 thoughts on “CLR: Mbështet apelin ndaj Qeverisë Shqiptare nga Sindikata e Shërbimeve Policore të Shqipërisë”

  1. Afin de dissiper complètement vos doutes, vous pouvez savoir si votre mari vous trompe dans la vraie vie de plusieurs manières et évaluer les preuves spécifiques dont vous disposez avant de soupçonner que l’autre personne vous trompe.

  2. Comment récupérer les SMS supprimés sur mobile? Il n’y a pas de corbeille pour les messages texte, alors comment restaurer les messages texte après les avoir supprimés?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?