• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

Akademia e Punës, CLR vijon trajnimet me sindikalistët e rinj

Akademia e Punës, CLR vijon trajnimet me sindikalistët e rinj

Të rinjtë sindikalistë të punësuar në sektorin publik e privat kanë vijuar trajnimet pranë Akademisë së Punës.
Në trajnimin e radhës, diskutimet u fokusuan në përcjelljen sa më mirë të mesazheve publike, përmes fjalimeve apo komunikatave në media.
Organizimet sindikale kërkojnë të rinj të aftësuar në komunikimin publik ndaj lLektorët e Akademisë së Punës kanë theksuar rëndësinë e 5 parimeve të rëndësishme që e bëjnë një komunikues të përcjellë një fjalim të suksesshëm dhe ato janë: Përgatitja më herët e fjalimit, të qënit I vendosur dhe interesant, besimi në vetvete dhe optimizmi për të ofruar një fjalim sa më interesant për audiencën.
“Një pikë e rëndësishme e parapërgatitjes është leximi i fjalimit para se të lexohet në publik apo në auditor.
Kjo do t’ju ndihmojë për ta lexuar fjalimin më rrjedhshëm dhe për të ndryshuar ndonjë frazë apo fjalë që ju e mendoni si më të përshtatshme
Gjuha e shkruar është njëra anë, dhe se si tingëllon ajo gjatë një fjalimi mbetet gjithashtu e rëndësishme.
Përpiquni të jeni konçiz në kohë që të mos e bezdisni audiencën.
Audienca do t’ju vlerësojë nëse ju jeni të aftë të transmetoni mesazhet në një kohe sa më të shkurtër ”, u theksua gjatë trajnimit për këtë pikë të rëndësishme të përfaqësimit të një sindikalisti para auditorit.
Përvec leksionit, të rinjtë kursantë janë njohur me shembuj konkretë të hartimit të fjalimit, duke vënë në praktikë njohuritë e marra gjatë trajnimit.
Një tjetër temë interesante e leksionit në trajnimin e datës 8 dhjetor ishte intervista.
Përfaqësuesi i Marrëdhënieve me Publikun apo drejtuesi i organizatës sindikal gjatë intervistave në televizion, radio, apo në media të ndryshme duhet të dine:
Të vendosin paraprakisht se çfarë duan të arrijnë nëpërmjet intervistës
Të dinë se cila ështe audienca dhe për kë përcillen mesazhet.
Çdonjeri gjatë intervistave të para ka emocione dhe është nervoz. Për këtë sugjerohet parapërgatitja e mirë për intervistë
Gjatë një interviste duhet te keni siguri në vetvete në bashkëpunimin me median.
Ki kujdes nga “grackat” që të krijojnë gazetarët. Disa gazetarë përpiqen që ju të humbisni qetësinë, e cila ndikon pastaj të jeni kontradiktor me veten tuaj. Mos u prek lehtë dhe qendro i qetë.
Rregulli i artë kur intervistohesh eshtë “trego të vërtetën”.
Flisni me fjali të shkurtra, të qarta dhe pohue
Mos bëni deklarime që mund të merren jashtë konteksit që mund të keqinterpretohen nëse reporteri ose redaktori vendos që të përdorë vetëm atë pjesë të deklaratës suaj dhe jo se ç’vinte përpara ose me pas.
Personi që intervistohet, ështe mirë të flasë për tri pika.
Më shumë se tri pika do të ishin jashtë mundësive të thithjes nga auditori.
Për çdo pikë, shkruani një informacion mbështetës – shembuj, ndodhi,
Të jeni i përgatitur për tema të ndryshme, sepse gazetarët preferojnë shpesh të kalojnë nga tema e synuar e intervistës, në çështje të tjera.
Përdorni thënie, të cilat shprehin idenë kryesore. Jepuni reporterëve të dhëna të mjaftueshme për të prezantuar lajmin, por jo aq shumë informacion sa të ngaterrojnë idenë.
Mesazhet gjithmonë duhet të mbështesin dhe pasqyrojnë temën e aktivitetit tuaj nëpërshtatje me strategjinë.
Çdo ide apo në dhënien e lajmit duhet të mbeshtese çështjen kryesore.
Komunikoni me shtypin duke përdorur termat sa më afër jetës së përditshme të njerëzve.

6 thoughts on “Akademia e Punës, CLR vijon trajnimet me sindikalistët e rinj”

  1. Tinder Yasak says:

    Best.. Very best post..

  2. Google Yorum says:

    Interesting article, thanks…

  3. hocam gayet açıklayıcı bir yazı olmuş elinize emeğinize sağlık.

  4. Se seu marido excluiu o histórico de bate – Papo, você também pode usar ferramentas de recuperação de dados para recuperar as mensagens excluídas. Aqui estão algumas ferramentas de recuperação de dados comumente usadas:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?