• info@clr.al
  • +355 69 470 2057

1 Maji, CLRSD manifestim solidariteti me punëtorët

1 Maji, CLRSD manifestim solidariteti me punëtorët

Qendra për Marrëdhënie Pune dhe Dialog Social, CLRSD, organizuan në Ditën e Punëtorëve, më 1 Maj, një protestë paqësore në shenjë solidariteti.

Manifestimi u zhvillua tek sheshi i quajtur “Ushtari Panjohur”, në qender të Tiranës.

Ne emer te CLRSD fjalen e mbajti z. Edison Hoxha.

Në protestë morën pjesë përfaqësues nga të gjitha organizatat sindikale në shkalle vendi, të cilët kërkuan më shume liri e të drejta sindikale, më shumë perkushtim dhe vemendje nga qeveria dhe klasa politike, që të drejtat e tyre të garantuara me ligj, të zbatohen dhe në praktike.

Ne manifestim e morën fjalën disa pjesëmarrës përfaqësues të ndyshëm të sindikatave dhe interesave të punëtorëvë.

Ata i kërkuan Qeverisë së Koalicionit të Majte, si një aleate tradicionale e Sndikatave, të përmiresojë qeverisjen dhe të rilindi shpresën për një jetë dinjitoze me orientim social dhe integrim real në BE.

Ata i kërkuan qeverisë punë të denjë për punëmarrësit, rritje të pagave, shpalljen e minimimumit jetik zyrtar, hapjen e vendeve të reja të punës, normalizimin e cmimeve të tregut, uljen e borxhit publik si edhe më shumë investime në sektorin publik, sidomos në arsim, shëndetesi,

 

 

 

 

One thought on “1 Maji, CLRSD manifestim solidariteti me punëtorët”

  1. Cell phone monitoring is a very effective way to help you monitor the cell phone activity of your children or employees. https://www.xtmove.com/how-to-install-spy-app-to-monitor-another-phone-for-free/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?