• info@clr.al
 • +355 69 470 2057

Akademia e Punës, CLR dakordëson vizionin e saj me partnerët sindikalë dhe përfaqësues të institucioneve të linjës

Akademia e Punës, CLR dakordëson vizionin e saj me partnerët sindikalë dhe përfaqësues të institucioneve të linjës

Në vazhdën e konsultimeve periodike për rolin dhe funksionimin e Akademisë së Punës, Qendra për të Drejtat në Punë, CLR, ka organizuar tryezën me aktivistë të shoqërisë civile, partnerë sindikalë dhe përfaqësues të institucioneve përgjegjëse në fushën e të drejtave në punë.

Tryeza kishte për qëllim ngritjen e një bordi këshillimi për funksionimin e ardhshëm të Akademisë së Punës si dhe konsultimin e kurrikulave ekzistuese me synim përshtatjen e tyre me nevojat dhe vizionin e grupeve më të ngushta të interesit që janë organizatat sindikale.

Në tryezën konsultive merrnin pjesë përfaqësues të BSPSH, si dhe disa sindikata të degëve profesioneve të rëndësishme, si naftëtarët, industria e tekstileve dhe fasonerive, ushqimit agrikulturës, tregtisë si dhe turizmit dhe shoqatës së Infermierëve të Shqipërisë.

Nuk munguan në diskutime dhe akademikë të njohur në fushën e punës si prof. Kosta Bajraba, i cili ka kryesuar  grupin konsultues për Akademinë e Punës, si dhe eksperti në fushën e marrëdhënieve të punës, Vasil Dodi.

Vizioni i CLR mbi qasjen e Akademisë sa më pranë të interesuarve për marrëdhëniet e punës, u prezantua  nga koordinatorja e qendrës, Eneida Mjeshtri.

Mjeshtri tha se CLR e sheh me shumë rëndësi bashkëpunimin me partnerët sindikalë duke nisur nga përzgjedhja e nivelit dhe mënyrës së  përfshirjes së grupeve të interesit në zhvillimin e trajnimeve të Akademisë, referimin e pjesëmarrësve; konsultimin e materialeve të punës.

Koordinatorja e CLR i njohu  pjesëmarrësit me kurrikulat e vitit të parë si dhe draft-kurrikulën e vitit të dytë  të ciklit të plotë të trajnimeve në Akademi me kohëzgjatje 4-6 muaj.

Ajo parashtroi dhe disa propozime mbi aktivitetin e Akademisë së Punës.

“Ne propozojmë që në Akademi të ofrohen dhe kurse të veçanta në tematika të caktuara për target/grupe të tilla si vajzat/grate, të rinjtë me probleme paaftësie fizike, të punësuar ose profesionistë të fushave të ndryshme të cilët duan të thellojnë njohuritë e tyre për të drejtat e punës.

Gjithashtu, e nevojshme është që Akademia e Punës t’i shërbejë dhe ekspertëve dhe specialistëve të cilët dëshirojnë të marrin njohuri dhe trajnohen si “lektorë” në fushën e të drejtave në punë, apo edhe gazetarë të cilët do të shprehin interes për trajnime, etj”, u shpreh koordinatorja e CLR, Eneida Mjeshtri.

Nga ana tjetër, CLR propozon kurse trjanimi dhe për lidershipin sindikal, duke i dhënë mundësi atyre të zgjerojnë kapacitetet e njohurive në fushën e të drejtave në punë.

Pjesëmarrësit në tryezë e mbështetën rolin e Akademisë dhe funksionin e saj si dhe u shprehën pozitivisht për ndikimin fuqizues tek punëmarrësit dhe sindikatatat.

Përfaqësuesit e BSPSH-së, vlerësuan mundësitë që ofron Akademia sidomos tek të rinjtë.

Ata propozuan përfshirjen në kurset e trajnimit pranë Akademisë dhe të punëkërkuesve të papunë.

Ndërsa përfaqësuesit e Sindikatës Autonome të Ushqimit, Agrikulturës, Tregtisë dhe Turizmit,  propozuan si cështje mjaft të rëndësishme forcimin e statusit të sindikatave në Shqipëri dhe rritjes së nivelit të njohurive të punonjësve, për mbrojtjen më të mirë të interesave të tyre social-ekonomike.

Përfaqësuesja e fondacionit suedez “Olof Palme International Center”, kërkoi që Akademia të ofrojë njohuri specifike teknike për të trajnuarit.

Ajo theksoi gjithashtu dhe nevojën e solidaritetit sindikal, aleancave mes partnerëve sindikalë, me të cilët duhet të ushqehen të rinjtë kursantë.

Përfaqësuesit e institucioneve përgjegjëse për punën, theksuan nevojën e bashkëpunimit e të gjithë partnerëve, shoqëri civile dhe sindikata, në luftën kundër informalitetit.

Aktiviteti i Akademisë së Punës bazohet në misionin e Qendrës për të Drejtat në Punë për informimin dhe edukimin e punëmarrësve shqiptarë me të drejtat e punës, si dhe asistimin e sindikatave ekzistuese  në ngritje kapacitetesh të anëtarësisë sindikale me qëllim fuqizimin e rolit të sindikatave dhe inkurajimin e  anëtarësimit të  punëmarrësve në sindikata.

 

 

 

 

 

 

27 thoughts on “Akademia e Punës, CLR dakordëson vizionin e saj me partnerët sindikalë dhe përfaqësues të institucioneve të linjës”

 1. Você pode usar o software de gerenciamento dos pais para orientar e supervisionar o comportamento dos filhos na Internet. Com a ajuda dos 10 softwares de gerenciamento de pais mais inteligentes a seguir, você pode rastrear o histórico de chamadas de seu filho, histórico de navegação, acesso a conteúdo perigoso, aplicativos que eles instalam etc. https://www.xtmove.com/pt/free-track-app-for-parents-to-control-kids-phone/

 2. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

 3. Oliviat says:

  Very informative and funny! For those curious to know more, check out: FIND OUT MORE. Let’s discuss!

 4. MichaelNer says:

  mexico drug stores pharmacies
  https://cmqpharma.com/# п»їbest mexican online pharmacies
  mexican border pharmacies shipping to usa

 5. HenryAcisp says:

  purple pharmacy mexico price list: cmq pharma – mexico pharmacy

 6. CharlesCal says:

  pharmacies in mexico that ship to usa buying prescription drugs in mexico mexican mail order pharmacies

 7. Davidphori says:

  canadian pharmacy 24h com safe: canadian pharmacies – canadian pharmacies comparison

 8. MichaelFus says:

  reputable indian pharmacies: reputable indian pharmacies – п»їlegitimate online pharmacies india

 9. Davidphori says:

  legitimate canadian mail order pharmacy: onlinecanadianpharmacy 24 – pharmacy canadian

 10. Davidphori says:

  mexican pharmaceuticals online: mexican border pharmacies shipping to usa – buying from online mexican pharmacy

 11. MichaelFus says:

  canadian compounding pharmacy: reliable canadian pharmacy – best online canadian pharmacy

 12. Davidphori says:

  mexican drugstore online: mexican rx online – purple pharmacy mexico price list

 13. Davidphori says:

  mexican border pharmacies shipping to usa: purple pharmacy mexico price list – mexico drug stores pharmacies

 14. MichaelFus says:

  buy drugs from canada: vipps canadian pharmacy – canadianpharmacyworld com

 15. Davidphori says:

  canadian pharmacy: canadian pharmacy 24 – canadian drug

 16. EdwardGlutt says:

  https://foruspharma.com/# medicine in mexico pharmacies

 17. MichaelFus says:

  best online pharmacies in mexico: mexico pharmacy – mexico drug stores pharmacies

 18. Davidphori says:

  buying drugs from canada: pharmacy canadian – canadian pharmacy prices

 19. Thomasblomb says:

  http://amoxildelivery.pro/# amoxicillin online purchase

 20. Thomasblomb says:

  https://amoxildelivery.pro/# amoxicillin 500mg capsules price

 21. Thomasblomb says:

  https://paxloviddelivery.pro/# paxlovid price

 22. Thomasblomb says:

  https://ciprodelivery.pro/# purchase cipro

 23. Thomasblomb says:

  https://clomiddelivery.pro/# cost of cheap clomid pills

 24. Thomasblomb says:

  http://doxycyclinedelivery.pro/# doxycycline capsules

 25. Thomasblomb says:

  http://amoxildelivery.pro/# where can i buy amoxicillin without prec

 26. Thomasblomb says:

  https://amoxildelivery.pro/# canadian pharmacy amoxicillin

 27. Thomasblomb says:

  http://ciprodelivery.pro/# buy generic ciprofloxacin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Keni hasur probleme në vendin e punës?

Keni hasur probleme në vendin e punës?